Bri-Fin Import Sports

Tuotteet > Kona > - Kona kilpaluokka

Kona kilpailua - www.KonaFinland.comKONA kilpaluokka


Voittamisen halu on luonnollista. Oli se sitten maailmanmestaruus, suomenmestaruus taikka kaveri kotirannassa. Ihmiset kilpailevat kaikilla tasoilla, aloittelijoista ammattilaisiin, lapsista ikäihmisiin. KONA lauta on suunniteltu monipuoliseksi kilpailuvälineeksi jolla voi, olosuhteista riippuen, kilpailla eri lajeissa kuten ratapurjehdus, slalom ja freestyle.

Kilpaileminen yksityyppiluokassa on haastavaa, opettavaista ja jännittävää, mutta ennen kaikkea se on edullista ja oikeudenmukaista.

KONA luokka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden synnyttää uusi harrastajapainotteinen yksityyppiluokka Suomeen. Eli todellinen jokamiesluokka johon voi osallistua kuka tahansa, ja kehittyä purjelautailijana. Tasapuolisuus saadaan aikaiseksi kolmella painoluokalla ja erikokoisilla purjeilla näissä luokissa.

•    Yli 85 kg: 9 m2 purje
•    Välillä 65-85 kg: 7.4 m2 purje
•    Alle 65 kg: 5.8 m2 purje

Kokemus maailmalta on tähän mennessä on osoittanut että Kona ei vaadi kaikkein suurinta purjetta kulkeakseen hyvin (mikä on valtava etu harrastajalle). KONA yksityyppikilpailussa vakiopurje on laajalla trimmialueella varustettu 7.4 m2 alle 85 kiloisille ja 9.0 m2 raskaimmille. Kilpailuissa on huomattu että eripainoiset henkilöt voivat taistella hyvinkin tasaväkisissä merkeissä. 9 neliön purje näyttää saavuttavan pienen edun syvillä myötätuulihalsseilla kevyellä tuulella, mutta toisaalta pienempi purje näyttää pärjäävän paremmin kryssillä hieman kovemmassa tuulessa sekä kölillä että ilman. Normaalipainoiselle 7.4 m2 purje näyttäisi kaikkein monipuolisimmalta!

KONA on askellauta vaativimpiin luokkiin, kuten Raceboard luokkaan, taikka Formula luokkaan. Ellei ole luokkaa, tai luokkia, missä uudet kilpailijat voivat hioa taitojaan ennen osallistumista vaativimpiin luokkiin niin kilpailutoiminta vähitellen näivettyy.

KONA on luokka missä pumppaaminen on kielletty, eli se korostaa purjehdus ja surffaus-taitoja fyysisen kestävyyden kustannuksella. Tämä sääntö mahdollistaa myös hyvin erikoisten ja erikuntoisten purjelautailijoiden tasaveroisen kilpailemisen.

Kilpailutoiminta Suomessa kärsii osanottajapulasta. Yksi syy tähän on että Suomessa on aika vähän purjelautailuharrastajia, ja toinen on ettei yksinkertaisesti ole ollut sopivaa harrastajaluokkaa jossa kilpailla. Tavoitteena on KONA:n avulla luoda toimiva yksityyppiluokka johon jokainen iästä, taidoista ja kunnosta riippumatta voi osallistua. Tavoitteena on myös herättää henkiin jo unohdetut iltakilpailut eri rannoilla ympäri Suomea.

Olisihan se hauskaa jos purjelautailu Suomessa kasvaisi voimakkaasti (kaksinkertaiseksi?) ja kilpailutoiminta samalla saisi uutta elämää. Uusi mahdollinen nousukierre on jokaisen nykyisen ja tulevan purjelautailijan henkilökohtaisista valinnoista kiinni!

Ruotsissa KONA-luokka on kasvanut hyvinkin voimakkaasti. Tässä kuvia vuodelta 2007!

Kansainväliset säännöt: "http://www.kona-windsurfing.com/results.asp"

Suomen KONA-kilpailut kaudella 2008: Suomessa ei vielä ole pohjaa puhdasveriseen yksityyppiluokkaan, vaan KONA kilpailuissa sallitaan eri tyyppiset purjeet kunhan koot ovat painorajojen (+- 2 kg) mukaisia.

  • Alle 65 kg: korkeintan 6.0 m2
  • Alle 85 kg: korkeintaan 7.5 m2
  • Yli 85 kg: korkeintaan 9.0 m2.
Tämä mahdollistaa jo olemassa olevien rikien käytön ja tarjoaa kuitenkin tasavertaista kilpailua.