Bri-Fin Import Sports

Tuotteet > Kona > - Kona kansanlauta

Kona kansanlauta - www.konaFinland.com


KONA kansanlauta


KONA - Kansanlauta kaikille! Uudella vauhdilla kauteen 2009.

KONA on uuden sukupolven yleislauta joka sopii saumattomasti Suomen kesään. Tämän sukupolven yleislaudassa on porrasperä joka yhdistää samaan lautaan kaksi aivan eri personnallisuutta, kuten Ari Aloittelija ja Veikko Vauhtihirmu.

Ari Aloittelija hyödyntää leveähkön laudan antamaa vakautta ja pitkän vesilinjan antamaa nautinnollista liukua kevyessä tuulessa. Veikko Vauhtihirmu sen sijaan piiskaa laudan plaaniin jolloin takimmainen osa (porrasperän jälkeen) irtoaa kokonaan vedestä ja näin tekee laudasta urheilullisen, nopean ja vauhdikkaasti kääntyvän.

KONA on samaan aikaan sekä aloittelijan unelma että haastava urheiluväline.KONA on kuin uudelleensyntynyt perhelauta, perheen yhteinen vesilelu ja urheiluväline. Pehmeä EVA-kansi on ystävällinen sekä jaloille että polville, ja keskeinen ominaisuus hyvässä perhelaudassa.

Kenelle?

Aloittelija joka haluaa helpon purjelaudan josta ei kasva eroon (ehkä koskaan, mutta ei ainakaan pariin vuoteen). Harrastelija joka haluaa päästä nauttimaan tuulesta, vapaudesta ja vauhdista sekä kevyessä että kovassa tuulessa. Mökkiasukkaalle joka haluaa kesäpuuhaa koko perheelle, ja vieraillekin. Kesäiselle saaristoasukkaalle joka on huomannut että pienemmät purjelaudat eivät yksinkertaisesti sovi hänen mökkirantaan. Rahatietoiselle joka haluaa yhden laudan, ja yhden purjeen, josta on iloa sekä mökillä että kuuluisilla surffirannoilla (esim. Mellsten, Yyteri).

Minne?

Uuden sukupolven yleislauta on yhtä kotonaan järvellä, saaristossa kuin merelläkin. Se on erityisen monipuolinen ja kasvaa ominaisuuksiltaan taitojen karttuessa. Kun kokeilet lautaa tule hämmästymään sen monipuolisuutta. KONA on nautittava laajassa vauhtispektrissä, 3:sta 30:een solmuun. Jos olet harrastanut surffausta 20-30 vuotta vanhoilla varusteilla tulet tunnistamaan hienot liukuominaisuudet kevyessä tuulessa, vesillä olemisen nautinnon. Mutta kun tuli yltyy hieman tulet hämmästymään kiihtyvyyttä, nopeutta ja kääntyvyyttä (kuin vesisuksi!) mikä on mahdollista uudella teknologialla ja modernilla muodoilla.

Miksi nyt?

Vuonna 1985 maailmanlaajuiset purjelautamarkkinat olivat hieman alle miljoona lautaa vuodessa. Nyt, 20 vuotta myöhemmin, markkinat ovat noin 10 % tästä luvusta. Todennäköisin syy tähän  uskomattomaan laskuun on että ala on tuottanut väärän tyyppisiä tuotteita, liian pieniä, liian lyhyitä, liian erikoistuneita lautoja joka sopivat ainoastaan kovaan tuuleen. KONA purjelauta, yhdistettynä nykyaikaiseen rikiin, korjaa tämän puutteen kertaheitolla .KONA on kuin pala menneisyyttä, mutta päivitetty huippumoderniksi. KONA on retro, mutta ominaisuuksiltaan uusinta uutta. Pituus, tilavuus ja köli optimoi kevyen tuulen ominaisuuksia, kun taas porrasperä, jalkalenkit ja lyhyen plaanaavan kisalaudan pohjamuoto takaavat erinomaiset kovemman tuulen ominaisuudet.

Mikä on juju?

KONA laudan merkittävin uutuus, ja keksintö, on perän muoto. Se on porrasperä missä peräevääkin on siirretty 35 cm edemmäs laudassa. Tämä perämuoto kuin automaattivaihde joka mahdollistaa yhtä hyvän trimmin (tasapainon) sekä hiljaisessa vauhdissa että täydessä plaanissa. KONA on myös tarpeeksi leveä jotta olisi aloittelijalle vakaa, Leveyden ansiosta lauta nousee myös herkästi plaaniin tuulen yltyessä.

Mikä purje?

Lapselle 2.6 / 3.5 /4.5 neliömetrin purje mahdollistaa nopean oppimisen. Kevyelle aikuiselle ja aloittelijalle 5.8 neliömetrin purje on omiaan. Se on kevyt käsitellä ja sillä on laaja käyttöalue.
Keskikokoiselle harrastajalle 7.4 neliön purje on erittäin monipuolinen. Se on kuitenkin hieman liian iso aloittelijalle. Raskaammalle (yli 85 kg) ja hieman kokeneemmalle harrastajalle 9 neliön purje on omiaan lisäämään vauhtia erityisesti 7-10 m/s tuulessa.

Yksityyppiluokka

KONA on nopeasti kasvava yksityyppiluokka. KONA:lla voi kilpailla nautittavasti hyvinkin kevyessä tuulessa käyttäen köliä, taikka sitten voidaan ajaa slalom tyyppisi? kilpailuja kovassa tuulessa. KONA luokassa on tällä hetkellä kolme painoluokkaa, yli 85 kg (9 m2 purje), alle 65 kg ( 5.8m2 purje) ja keskipainoiset (7.4 m2 purje). Linkki KONA one-design sivulle


Täydellinen paketti

Taydelliseen toimitukseen sisältyy kaikki tarvittava: Purjelauta (sis. 4 jalkalenkkiä ja evä), purje, masto, puomi, mastonjalka ja jatke sekä köydet. Lisäksi on suositeltavaa hankkia edullinen märkäpuku (alle 100 E) Jopa puku jolla on lyhyet hihat ja lahkeet on hyvinkin käyttökelpoinen Suomen kesässä (3-4 kuukautta). Myöhemmin toinen lämpimämpi puku pidentää helposti kauden kuuteen kuukauteen!


Enemmän tietoa aiheesta tarjoaa:
•    Heikki, soita 0400-659454, tai sähköpostilla info@bri-fin.fi

Sivun alkuun