Bri-Fin Import Sports

Tuotteet > Kona > - Sekalaista ja uutta

Sekalaista ja uutta - www.KonaFinland.com

Uutisia

Saatavuus (01.04.2009)

KONA lautoja saa taas Suomesta (Kouvola) keväällä 2008.  

Kona laulu

Lataa sivun oikeasta yläkulmasta itsellesi "KONA Song" (lyhyt versio soittoääneksi ja pitkä kuunneltavaksi)! Tiedosto on MP3 muodossa.

GPS mukana laudalla (1.9.2007)

Ensimmäinen kerta GPS:llä antoi huippuvauhdin 25.6 solmua, missä tyypillinen sivutuulivauhti oli noin 22 solmua. Kryssillä 15-16 solmua oli normaalia. Nämä kaikki luvut 9 neliön purjeella toivottaman ylirikattuna. Hieman maltillisemmassa kelissä kulkee varmasti lujempaa.

Toinen yritys 24.5 Mellstenissä antoi tulokseksi 26.0 solmua 9.0m2 purjeella hieman alirikattuna 46 cm vakioevällä. Pari solmua lisää on varmasti mahdollista.

Dragrace kokeilu Mellstenissä heinäkuun alussa todisti että KONA on suurin piirtein yhtä nopea kuin parhaimmat  RaceSlalom laudat (mutta tuskin pärjää ihan iSonic:in tyyppisille kisalaudoille).

Henkilökohtainen (PG) ennätys syntyi (9 m2 ZeroSeven ilman kambereitä) Laajalahdella elokuun lopulla ja on 28.9 solmua (53,5 km/h), niin että 10 sec keskiarvo oli 27.9 ja 20 sec keskiarvo oli 26.9 solmua.

Minun (PG) paras saavutus 46 cm evällä syntyi heinäkuun lopulla 9 m2 purjeella, ja on 27.3 solmua (50.5 km/h). Toinen mielenkiintoinen saavutus on 24 solmua 16 solmun (8 m/s) tuulessa.

22.5.2007 on purjelautailun merkkipäivä (18.5.2007)

Toukokuun 22 päivä tulee kuluneeksi 40 vuotta modernin purjelautailun synnystä. Jim Drake astui silloin (22.5.1967) ensimmäistä kertaa tekemänsä laudan päälle ja rupesi harjoittelemaan. Onpa aihetta juhlaan! Ja sopivaa hetki käynnistää purjelautailun uusi tuleminen palaamalla juurille.

Lue alkuperäinen purjelautailua esittelevä juttu tästä linkistä.

Porrasperän saloja (21.5.2007)

Lue Patrice Belbeochin ajatuksia porrasperälaudoista englantilaisessa Boardseekerissä.

Venelehden juttu purjelautailusta (21.5.2007)

Lue Venelehdestä suomalaisesta purjelautailusta.

Kilpaile KONA yksityyppiluokassa Ruotsissa (1.4.2008)

Seuraavat kilpailupäivät ovat lyöty lukkoon:

  • 6 Kesäkuu Swe Kona Cup, Djursholm
  • 27-28 Heinäkuu Swe RM Kona Cup, Borstahusen (Int)
  • 15-16 Heinäkuu Swe Kona Raid, Stockholm, Sweden (int)
  • 2 Elokuu Swe Kona Cup, Krabbracet, Fjällbacka- Grebbestad
  • 14-17 Elokuu Golden Cup,Travemunde, Tyskland
  • 31 Elokuu Swe Kona Cup VLT Bredan, Västerås
  • 20 Syyskuu Swe Kona Cup, Motala
  • 13 Syyskuu Swe Kona Cup, Saltsjöbaden (prel)

 

Enemmän tietoa aiheesta (ja ilmoittautuminen) löytyy osoitteesta www.konanordic.com

Stockholm Kona Raid:istä voi lukea juttuä tässä.

Tietojemme mukaan Ruotsissa rikottiin kesäkuun 2007 alussa 100 myydyn KONA laudan rajan, ja ensimmäiseen 2007 kauden kisoissa oli parhammillaan 50 KONA lautaa. Eli KONA konsepti on kovassa vauhdissa.


Uusi KONA mallisto kaudelle 2008 (15.5.2007)

Kansainvälisellä KONA sivustolla on jo näkyvissä ensi vuoden KONA lautoja. Mallisto on sekä laajentunut että supistettu. KONA Style on uudelleennimetty KONA ONE:ksi painottamaan yksityyppiluokan olemmassaoloa. Samalla kovakantinen KONA on poistunut mallistosta ja painopiste on siirtynyt kokonaan pehmeäkantiseen (EVA) malliin (joka jo aikaisemmin täysin dominoi myyntiä).

Uudessa mallistossa on lautoja erityisesti aaltosurffaukseen, ja harva näistä laudoista on oikeasti relevantti Suomeen (muuta kuin hyvin erikoistuneille harrastajille). 11'5 jalkanen lauta on kavennettu KONA ONE (eli KONA Style), 10'5 jalkanen on kavennettu KONA Surf. Näissä laudoissa on ohuemmat kantit ja US-box painottaen erityisesti (ainoastaan?) kääntyvyyttä aalloissa kevyessä tuulessa. Mutta erityisen huomionarvoista on että näissä laudoissa ei ole köliä, eli ne ovat käytännössä käyttökelvottomia jos läheistöllä ei ole surffattavia aaltoja.

Minitanker saattaa olla käyttökelpoinen lauta isolle surffaajalle marginalikeliin, mutta taas sopivuus suomen oloihin on kyseenalainen. KONA Freestyle taas on hyvin rohkea veto...

Jatkossakin KONA Style (KONA ONE) on se lauta joka sopii suomen saaristoon ja järville! Ja KONA Style tulee myös jatkossa olemaan kansainvälisesti malliston volymituote jolla purjelautailu käännetään taas voimakkaaseen kasvuun. 

KONA melottavana (11.06.2007)

KONA laudan monipuolisuutta SUP (Stand Up Paddle) lautana. Ehkä kuitenkin enemmänkin kuriositeetti kuin tarkoituksenmukaista.

 

 Seuraava sivu