Bri-Fin Import Sports

Tuotteet > Kona > - Konalainen

Konalainen - www.KonaFinland.com


Piileekö sinussa KONAlainen ?
 
Jos tunnistat itsesi yhdestä tai useammasta henkilökuvauksesta niin saatat hyvinkin olla henkilö jolle KONA-lauta sopii erinomaisesti.Huomaa että kaikki tämän jutun henkilöt ovat kuvitteellisia, joskin niiden pohjana on yksi tai useampi todellisuuden henkilö!
 
Ari Aloittelija
Markku Mökkiläinen
Pekka Perheenpää
Heikki Huimapää
Aarne Arkipäivä
Harri Harrastaja
Kaarlo Kehittyväinen
Jaakko Jollapurjehtija
Urpo Uudelleen
Reino Rantakarhu
Kari Kilpailija
Janne Jäähdyttelijä
Liisa Lapsenkasvo
Helmi Hintatietoinen

Ari Aloittelija

Ihan ensimmäisiä tunteja varten niin leveämpi (90 cm) ja lyhyempi lauta on parempi, mutta heti sen jälkeen KONA on paljon mielekkäämpi. KONA kulkee nautittavasti ja sutjakkaasti kevyellä tuulella ja tarjoaa tuuliolosuhteista riippumatta hauskaa lautailua.  KONAllaan Ari pääsee treenaamaan perusjuttuja kelillä kuin kelillä. Ari kehittyykin nopeasti koska harrastuspäiviä tulee paljon. Hän viittaa kintaalla joidenkin rantakunkkujen puheille että "suomikesä on perseestä, ei koskaan tuule". Kesän lopuulla Ari hallitsee jo laudan useimmilla keleillä ja on jo siirtänyt nopeusennätyksensä 25 solmuun.
 
Markku Mökkiläinen

Markku tarvitsee laudan jolla pärjää hieman hankalammassa paikassa, vaikka tuuli olisi puuskainen ja matkalla kapeita salmia tai saaria peittämässä tuulta. Mökille tulee myös silloin tällöin vieraita joille purjelautailu (tai ainakin sen kokeileminen) on hauska ohjelmanumero. Lapsetkin ovat tyytyväisiä kun on tekemistä. Ja onhan uusi KONA aivan eri maata kuin vanha tukki saunan alla, erityisesti riki on paljon tehokkaampi ja helpompi käsitellä.
 
Pekka Perheenpää

Pekka on joskus kauan sitten kokeillut purjelautailua ja nyt homma näyttää kiinnostavalta taas. Sitä paitsi olisi kiva jos olisi yhteinen harrastus perheen lapsine kanssa. Pekalle pehmeäkantinen KONA on ihan passeli koko perheen urheiluväline, itselle hän hankki 7.4 neliön purjeen ja 10 vuotiaille lapsille 4 neliön lapsiriki jossa on kevyt ja ohut masto ja puomi (joka sopii lapsen käsiin). Onneksi lapsillekin saa nykyään hyviä ja edullisia märkäpukuja, lyhythihaiset ja lahkeiset ovat erityisen käteviä pukea ja riisua ja tarpeeksi lämpimiä kesäkeleihin.
 
Heikki Huimapää

Heikki on teiniikäinen ja liikunnallisesti lahjakas. Hän harrastaa muitakin vauhdikkaita lajeja kuten lumilautailua. KONA on hänelle oiva vehje opetella surffausta ja harrastaa vesipitoista urheilua kesälläkin. Heikki kehittyy lahjakkaana nopeasti, ja pieni kisailu muiden KONA lautojen kanssa auttaa viemään lautaa tehokkaasti sekä kevyellä että kovemmalla tuulella. Heikki on tottunut erilaisiin temppuihin lumilaudalla ja nyt hän harjoittelee purjelaudallakin erityisesti purjeenpyörittämistä ja kantilla ajoa. Syksyllä Heikki jo hankkii pienemmän laudan KONAn pariksi kovempia kelejä varten.
 
Aarne Arkipäivä

Aarnella ei ole mahdollisuutta sopeuttaa elämänsä täysin surffauksen ehdoilla. Hänellä on monta muuta velvoitetta työn, perheen ja kavereiden merkeissä. Aarnen pitää päästä vesille silloin kuin hänen aikataulu antaa myöten, ja varusteiden pitää toimia sekä kevyessä tuulessa että kovassa myräkässä. Aarne ei laske pelkkiä plaanipäiviä vaan kerää mielellään myös muunlaisia kokemuksia. Aarnelle on ennustettavuus täkeätä. Hän haluaa nauttia surffauksesta silloin kun se hänelle sopii (esimerkiksi keskiviikko iltana kun koko muu perhe harrastaa), ei ainoastaan silloin kun sääjumalat antavat parastaan.

Harri Harrastaja

Harri rakastaa vettä ja häntä viehettää purjelautailussa hiljaisuus ja luonnon läheisyys (unohtamatta vauhdin hurmaa). Lauta kulkeekin yhtä lujaa kuin vesiskootteri, mutta ilman moottorin pörinää. Harrilla ei ole hurjia tavoitteita, hänelle riittää hyvin 28 solmun siivut ja vauhdikkaat jiipit.  Harri käy vesillä cruisailemassa sekä kauniina kesäpäivinä että syysmyrskyssä. Hänelle KONA tarkoittaa yksi lauta ja kaksi purjetta keliin kuin keliin. 
 
Kaarlo Kehittyväinen

Kaarlo on jo harrastanut purjelautailua jonkin aikaa, ja hän haluaa kokeilla pienempääkin lautaa kovemmalla tulella. Hänellä on KONA peruslautana, jokapaikan höylänä, ja sitten hän hankkii sen pariksi noin 95 litraisen (20 litraa yli oman painon (75 kg)). Pienempään lautaan sopii hyvin 5.8 neliön purje joka toimii hänelle myös KONA:n pienempänä purjeena.
 
Jatkuu...