Bri-Fin Import Sports

Tuotteet > Kona > - KONA aaltoihin

KONA aaltolaudat

KONA, pitkien lautojen paluu aaltoihin

Uusi KONA mallisto kaudelle 2008

Kansainvälisellä KONA sivustolla on jo näkyvissä ensi vuoden KONA lautoja. Mallisto on sekä laajentunut että supistettu. KONA Style on uudelleennimetty KONA ONE:ksi painottamaan yksityyppiluokan olemmassaoloa. Samalla kovakantinen KONA on poistunut mallistosta ja painopiste on siirtynyt kokonaan pehmeäkantiseen (EVA) malliin (joka jo aikaisemmin täysin dominoi myyntiä).

Uudessa 2008-mallistossa on lautoja erityisesti aaltosurffaukseen, ja harva näistä laudoista on oikeasti relevantti Suomeen (muuta kuin hyvin erikoistuneille harrastajille). 11'5 jalkanen lauta on kavennettu KONA ONE (eli KONA Style), 10'5 jalkanen on kavennettu KONA Surf. Näissä laudoissa on ohuemmat kantit ja US-box painottaen erityisesti (ainoastaan?) kääntyvyyttä aalloissa kevyessä tuulessa. Mutta erityisen huomionarvoista on että näissä laudoissa ei ole köliä, eli ne ovat käytännössä käyttökelvottomia jos läheistöllä ei ole surffattavia aaltoja.

KONA waveboards

Minitanker saattaa olla käyttökelpoinen lauta isolle surffaajalle marginalikeliin, mutta taas sopivuus suomen oloihin on kyseenalainen. KONA Freestyle taas on hyvin rohkea veto...

KONA wave rails

Jatkossakin KONA Style (KONA ONE) on se lauta joka sopii suomen saaristoon ja järville! Ja KONA Style tulee myös jatkossa olemaan kansainvälisesti malliston volymituote jolla purjelautailu käännetään taas voimakkaaseen kasvuun. 

MUTTA....

Olisikohan pitkällä kölittömällä aaltojen erikoislaudalla käyttöä Munakarilla kun tuuli heikkenee mutta aaltoja vielä on? Kun tuulee yli 10 m/s niin pienemmällä laudalla on varmasti (?) hauskempaa, mutta entäs kun tuuli on yllättäen (!) pudonnut 6 metriin sekunissa eikä pikkulaudoilla enää pääse. Voisiko longboard tyyppinen lauta silloin pelastaa päivän Yyterissä?